Wil je graag ons steunen zonder mee te doen aan de veiling? Doe een gift op BE30 2900 5209 7711 met als vermelding 'Bod voor een Bot'.
Bied mee tot 20 december 2019
Wil je graag ons steunen zonder mee te doen aan de veiling? Doe een gift op BE30 2900 5209 7711 met als vermelding 'Bod voor een Bot'.
Bied mee tot 20 december 2019

 

Hallo, mijn naam is Ward Diricks.

Je hoort het vaak maar je hoopt het nooit van dichtbij mee te maken laat staan zelf de strijd te moeten aangaan: op 16 september viel voor mij het verdict ‘botkanker’.

Die strijd vat ik aan met veel positivisme en daarenboven word ik heel goed verzorgd in het UZ Gent. Tijdens de ziekenhuisopnames, word ik echter wekelijks geconfronteerd met heel wat andere mensen die ook vechten. En daarbij zijn jongeren geen uitzondering.

Vermits ikzelf zo dicht bij “de ziekte” sta, wil ik iets terug doen. Daarom organiseren ik, en vele helpende handen, deze veilingactie van sportshirts.  De opbrengst zal gelijkmatig verdeeld worden over 2 projecten:

Ward
Care 4 aya

Een vzw die zich inzet voor jonge adolescenten (16 – 30jaar) met kanker. Hun werking steunt op 3 peilers:

    1. Het verbeteren van zorg voor jongeren met kanker tijdens en na hun behandeling.
    2. Het ondersteunen van onderzoek naar specifieke bekommernissen en noden van jongeren met kanker.
    3. Het organiseren van opleidingen aan zorgverleners die in contact komen met jongeren met kanker.

Alle info hieromtrent is terug te vinden op www.care4aya.be .

 

Logo Care 4 aya
Onderzoekcentrum botkanker UZ

Een team dat zich dagelijks inzet voor de ontwikkeling van nieuwe en betere behandelingsmethoden in de strijd tegen botkanker.

 

Dank je wel

Met deze actie hoop ik enerzijds jongeren een betere omgeving te bieden tijdens hun strijd tegen kanker. Anderzijds wil ik een stap dichter zetten naar de ideale wereld waarbij kanker met een klein spuitje bestreden kan worden zonder die noodzakelijke zware chemobehandeling.

Graag wil ik alle mensen bedanken die deze actie mogelijk gemaakt hebben. Bedankt aan mijn ouders voor de logistieke steun. Bedankt Metanous, die deze website mogelijk gemaakt heeft. Bedankt aan de topsporters die zo vrij waren een gesigneerd truitje af te staan. En natuurlijk, bedankt aan mijn zus, familie, partner en vrienden die me tijdens deze periode steeds opnieuw het gevoel geven er niet alleen voor te staan.